Christelle Dabos: A tél jegyesei

NIcholas Sparks - Szerencsecsillag

Nicholas Sparks - Szerencsecsillag




"A tengerészgyalogságtól leszerelt Logan Thibault a fél országot átszelő, Coloradótól Észak-Karolináig tartó gyaloglással igyekszik szabadulni az iraki háború nyomasztó emlékétől. Útjának azonban a lelki megtisztuláson kívül más célja is van: egy lányt keres, akinek a fényképére a háború zűrzavarában bukkant. A képet megtartotta, és ettől kezdve rámosolygott a szerencse, előbb a pókerben, majd a harctéren is, minden veszélyhelyzetből sértetlenül került ki. Osztagában az a szóbeszéd járta, hogy különleges erő védi. És ez talán így is volt… 
A fénykép keveset árul el a lány kilétéről, de az a kevés nyom egy Hampton nevű észak-karolinai kisvárosba vezet, ahová Logan hosszú, kalandos út után érkezik meg. Némi keresgélés után rátalál a gyermekét egyedül nevelő fiatalasszonyra, Elizabethre, akinek arcát már oly régóta ismeri… "

Szeretem Nicholas Sparks könyveit. Mindig sikerül elvarázsolniuk, és teljesen kikapcsolniuk. Általában nagyon hatnak rám, és rettentően romantikus hangulatba kerülök tőlük.
Ez a történet is majdnem teljesen elnyerte a tetszésemet. De csak majdnem.

Volt benne minden amit egy romantikára különösen érzékeny leányzó szerethet. Háború, fájdalom, szerelem, a gyermekét egyedül nevelő anya. Tetszett az alap koncepció a megtalált fényképről, ami átsegíti a katonát a háborún. Tetszettek a karakterek, Nana humorát különösen megszerettem. 

Egyetlen baj volt mindössze. Nem sírtam a végén. Miért nem sírtam a végén?? Nicholas Spark könyveitől már tulajdonképpen el is várom, hogy megríkasson. Most valahogy ez mégsem jött össze. Szép volt, megható volt, kedves volt, Megvolt a happy and a végén, és valahogy mégis...mégis hiányzott valami. Hogy mi, azt nem tudnám megmondani. Az a picike plusz ami az utolsót csavarja a torkomon és úgy teszem le a könyvet, hogy ó igen, ez egy igazi szerelmi történet. Ezt a pici pluszt nem kaptam meg. Ennek ellenére tetszett, és ajánlom is, az is lehet csak én várok már többet az írótól.

Azért volt valami jó is abban, hogy nem vált abszolút kedvencé. Megnézhetem a film változatát. Általában ha imádok egy könyvet, akkor a filmet nagyon lepontozom, gondolom túl sokat várok tőle, de a saját fantáziámat úgy sem tudja felülmúlni. Így viszont tiszta lappal ülök le megnézni a filmet. Íme egy kis ízelítő belőle:


Gigi ajánlási fok: 5/4,5





Megjegyzések