Christelle Dabos: A tél jegyesei

Marian Keyes - Van valaki odaát?

Marian Keyes - Van valaki odaát?

"Anna Walsh élete darabokban hever, mióta szerelme elhagyta. Hiába vigasztalják szülei a festői írországi otthonukban, Anna New Yorkba vágyik… A barátaihoz – akik nem éppen hétköznapi figurák… A világ legjobb állásába – ami, valljuk be, senkit sem hozna lázba… Ami pedig a pasikat illeti – egy pasi van, akiért eddigi életét boldogan feladná: Aidan, de őt meg mintha a föld nyelte volna el. Furcsa segítőtársak és bájos gonosztevők, egy világraszóló hír, két szülés és egy különös házasság kell ahhoz, hogy Anna végre megtalálja önmagát. Fergetegesen humoros, életvidám, érzelmes, egyszóval igazi KEYES könyv."
         Nehezen tudom összefoglalni a véleményemet a könyvről. Hatott rám, ebben biztos vagyok. Nehezen indult be, az angol humorra is kevésbé vagyok vevő. Viszont az első 150oldal után magával ragadott a történet, tovább és tovább akartam olvasni. Gyakran elgondolkoztatott, és mélyen meghatott. Aki úgy dönt, hogy ezt a könyvet elolvassa, készítsen a könyv mellé egy csomag papírzsepit is, mert szüksége lesz rá. 
        Meglehetősen szokatlan a témaválasztás, egy romantikus könnyed olvasmánynál, vagyis ennek képzeltem, de nem egészen ez lett belőle. Bár tudtam miről szól a könyv, valahogy az első rész végéig mégis szinte reménykedtem, hogy rosszul érzem. 
        Hogy kritikával is éljek, azt hiszem kicsit elnyújtotta az írónő a történetet. Még inkább tetszett volna, ha nem 600oldalban meséli el az eseményeket, csak mondjuk 400ban. A maradék 200oldal inkább csak amolyan kitekintés volt, teljesen külön álló történet, ami nélkül is tökéletesen megállta volna a helyét a regény.
       Összességében mégiscsak tetszett, és ajánlani is merem, de csak azoknak akik éppen jó szakaszában tartanak az életüknek, és boldog párkapcsolatban élnek. Mert, ha végigolvassák ezt a romantikus regényt, még inkább rájönnek majd arra, mennyire szerencsések, hogy a párjuk éppen ott fekszik mellettük, vagy mennyire kicsinyes probléma, hogy ki mosogat el este, mert legalább van kivel megvitatni ezt. Szóval lányok, öleljétek meg a párotokat, adjatok nekik egy csókot, kuporodjatok be a kedvenc olvasó sarkotokba pár papírzsepi társaságában, és olvassátok végig a könyvet. A srác is hálás lesz utána, mert bújósabbak lesztek mint előtte valaha.


Gigi ajánlási fok: 5/4

Megjegyzések